Dacă nu ai ceva inteligent de spus, mai bine taci!

Dacă nu ai ceva inteligent de spus, mai bine să taci din gură! 

Este una dintre formele de agresiune verbală de la noi. Se pare că avem nevoie să fim 100% inteligenți în 100% din timp. Trebuie să spunem tot timpul lucruri smart, să acționăm ca și cum am fi mici dumnezei și bineînțeles să facem ca nu cumva să greșim cu ceva, cu orice.

Nu avem voie să spunem lucruri prostești, să punem paharul la uscat cu gura în sus, să ne manifestăm intoleranța în public, să ne uităm la cea mai mizerabilă emisiune TV, să nu știm cum să trimitem un e-mail. Nu TREBUIE să NU ȘTIM. Nu este VOIE să fim PROȘTI. 

Până și această postare este una prostească*, și de multe cele mai multe ori nu am cum să creez ceva inteligent. Pur și simplu creierul nu poate produce pe bandă rulantă chestii smart. Și știm că nu despre asta este vorba, despre lucruri smart, despre competențe deosebite, despre genii. 

Salivăm la genii dar uităm că suntem normali. Nu ne dăm timp să fim normali, pentru că vrem să fim deosebiți. De aceea avem un referendum inutil săptămâna viitoare. (și asta poate fi catalogată o concluzie prostească) 

*probabil asta este cea mai prostească postare, dar dă-mi voie să fiu prost și să nu știu. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.