De ce cred că e loc de apocalipsă

Vanitatea cred că este cuvântul potrivit pentru a descrie ceea ce va duce la sfârșitul lumii. Poate vom supraviețui câțiva, poate nu, habar nu am ce se va întâmpla în viitorul apropiat sau îndepărtat.

Dar înainte de a ne gândi la viitor și la plata pentru ”păcatele” noastre, vreau să vă vorbesc puțin despre prezent. Și nu vreau să aduc argumente științifice și n-am să povestesc despre ce cred activiștii despre schimbările climatice sau care vor fi efectele acestora.

Prezentul nostru ne arată că e loc de apocalipsă, că nu vom scăpa niciodată de dorința de a exagera în ceea ce facem. Vrem mai mult și mai mult, ne dorim 3 mașini și 10 case, să bem Moet pe plajă și să ne simțim bine la ”antol”. Acesta este începutul.

Și o să-mi spui, ce e rău în asta? Așa am fost învățați, nu? Nu ni se spune să ducem o viață mai bună? Nu tu spuneai că nu-ți dorești ca mașinile cu motor termic să nu dispară?

Și da, ai dreptate așa am fost învățați. Să primim în fiecare zi din toate direcțiile vanitate împachetată în sentimente profunde.

Și nu ai cum să te oprești, nu te vei opri, pentru că nu-ți ajunge ce ai, vrei mai mult și mai mult și mai mult. Și vei dispărea.

La naiba!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.