Electronică, buticuri și acreală

Sunt un amator când vine vorba de electronică. Îmi place să meșteresc tot felul de dispozitive electrice, să lipesc rezistoare, să tai cabluri, să schimb casetofonul la mașină și să deschid din când în când cutia cu arduino

Există, ca pentru orice pasiune, un loc unde poți găsi tot ce îți trebuie. În București, pe str. Maica Domnului în sectorul 2, este toată strada plină cu astfel de buticuri. 

Pentru un amator și începător ca mine e o adevărată provocare să cumpăr ceva din aceste magazine. Deși mă duc cu lista făcută de acasă, tot timpul dau peste oameni acri. Nu prea am găsit magazin unde să nu se uite lumea la mine ca la un intrus, nu ca la un client. Oameni care dau ochii peste cap dacă nu îți convine ce-ți dau și te tratează cu superioritate, deși cred că e posibil ca uneori să am mai multe cunoștințe în domeniu decât ei.  

De multe ori stau și mă gândesc, oare cum reușesc? Cum fac acești oameni să reziste? Oare toți electroniștii sunt niște acrituri? Sau doar buticarii?  

Am cunoscut oameni faini care se „joacă” cu roboți, care fac lucruri faine, de la educație cu roboți la hacking hardware, și niciunul nu este precum bișnițarii de componente electrice.

Cred că și cei care vând organe de oameni sunt la fel de acri și plictisiți. Sper. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.