Felii de pâine cu ou, între. MS II

Când ești în pană de idei și nu știi ce să-i mai faci de mâncare colegului de cameră, propune-i să-l scoți la un sandviș cu ou. 
Oul este prietenul tău în studenție, sau în burlăcie, sau în primii ani după ce te muți într-un nou apartament, sau după ce ai primul copil. Așa că învață să-l gătești în cât mai multe feluri posibile, așa încât să nu plictisești soacra cu vestita ta omletă. 

Astăzi vom găti cea mai neașteptată rețetă de sandviș cu ou, pentru că nu mă așteptam să iasă atât de bun atunci când l-am făcut prima dată.

De ce ai nevoie?

 1. De pâinici mici. Pot fi chifle pentru hot-dog sau chifle de la mega sau de oriunde. Chiflă să fie și să o poți tăia în două. Dacă găsești deja tăiată ești barosan.
 2. De unt. Lasă pachetul ăla de țigări și dă-l pe un calup de unt bun, de 80% grăsime. O să te ajute și pe viitor, când o să dai vina pe unt nu pe bere pentru burta aia. O să vezi.  
 3.  Ouă. Aici depinde câte chifle ai. Eu am făcut patru sandvișuri deci am avut nevoie de patru ouă.
 4. Bacon. Și, nu, nu pune slană în loc, pentru că o să ajungi la spital dacă nu ai palincă să o stingi. Găsești la toate magazinele acum felii de bacon. 
 5. Niște felii de brânză. Eu am luat emmentaler pentru că e foarte gustoasă în combinații cu alte ingrediente, dar tu poți să iei și cașcaval sau dacă nu felii dintr-alea de la Hochland. Ești student, ce naiba! Sau tată de nou născut. Improvizează! 
 6. Ulei, sare și voie bună.

Extra: Dacă gătești pentru o gagică mai simandicoasă, pune și o foaie de salată sau taie o felie de roșie acolo lângă sandviș. Arată că-ți pasă!

Ce ustensile îți trebuie?

 1. Cuțit, tocător, farfurii – cred că e evident, dar poate că trebuie să precizez că sunt esențiale.
 2. O tigaie. Dacă nu ai una, împrumută două. 
 3. Șervețele. 

Cum se prepară?

 1. Prima dată prăjim baconul. Ai grijă, că sare în toate direcțiile și face un miros de transformă toți oamenii pe o rază de 1 km în vârcolaci. Nu-l face crocant, lasă-l așa mai spre crud decât spre prea prăjit. Cu timpul o să vezi ce-ți place mai mult. 
 2. După ce ai prăjit baconul, curăță tigaia (acum vezi de ce ți-am zis să împrumuți două tigăi?) și pune două bucățele de unt la topit. Taie chiflele în două (sau dacă ești barosan și le ai deja tăiate, doar uită-te la ele la acest pas) și pune-le la prăjit în untul încins cu partea tăiată în jos. Ai grijă să nu se ardă atât untul înainte să pui chiflele și nici cele din urmă după ce le-ai pus la prăjit. 
 3. După ce se rumenesc scoate chiflele pe un tocător sau pe farfurie și lasă-le să se odihnească. 
 4. Curăță tigaia :-). 
 5. Pune niște ulei și prăjește ouăle. Nu le prăji prea tare, lasă-le să fie moi. După ce ai terminat de prăjit ouăle, lasă-le și pe ele pe o farfurie să se odihnească.
 6. Și acum să facem sandvișul: pe chiflă aruncăm baconul cu blândețe, după care adăugăm felia de brânză și închidem cu oul prăjit, după care îi punem capacul și îl aranjăm frumos pe farfurie.
 7. Același proces ca la 6 cu restul. După care ne pregătim șervețelele. Să curgă gălbenușul și să se umple gura cu gust de bacon cu unt și cu ou. Mmmm. 

Poftă bună și baftă! 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.