Fie ca

… lumina sărbătorilor de…

Nu am înțeles niciodată care e faza cu lumina și întunericul, binele și răul, alfa și omega (pe ultima o înțeleg, sunt niște litere din alfabetul grecesc).

Suntem în secolul XXI și încă mai credem că totul în jurul nostru este binar. Adică, da, datorită acestui sistem avem calculatoare și tehnologie. Tot ce vreau eu să cred e ca omenirea a depășit aceasta epoca a binarului și ca reușește, atât cât poate, să vadă nuanțele vieții.

Un copil sărac poate că nu este așa, doar pentru ca trăiește într-un mediu în care cei bogați încurajează sărăcia. Este sărac pentru că nu are acces la ceea ce ceilalți au deja. Adoarme flămând pentru ca cei din jurul lui, de cele mai multe ori, adorm flămânzi. Se află în condiția asta pentru că, în mintea celor mulți, există doar două situații: bogat și sărac. De fapt, depinde cum te raportezi la aceste concepte. Poate ca prea multă lume se visează bogată și se raportează la modelele cele mai înstărite, când de fapt doar simpla lipsă a grijei de mâine poate însemna bogăție. Dacă cei din familia ta nu se culcă flămânzi, pot merge la școală și au acces la medicamentație reprezintă un semn de bogăție.

Astfel, cu ocazia sărbătorilor de Paști vă urez să aveți parte de o gândire non-binară!

#fieca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.