audienta

Ce am învățat ca trainer până acum

A fi sau a nu fi, a te forma sau a nu te forma, a bea cafea sau a nu bea cafea de trei ori pe zi, acestea sunt întrebările pe care ți le pui zilnic ca trainer.

A fi sau a nu fi?

Cum spuneam într-o postare mai veche, cred că o meserie a viitorului este cea de trainer. Este nevoie de oameni care să îndrume alți oameni, care să-i deconecteze puțin din lumea virtuală. Și cred că asta e prima lecție pe care o înveți ca trainer. Oricât de dezechilibrat ești, trebuie să găsești un echilibru atunci când ești în fața unei audiențe. Începutul în acest domeniu este un fel de auto-psihoterapie prin care îți pui adesea întrebări existențiale. Te întrebi în orice moment dacă ceea ce ești și ceea ce nu ești contribuie într-un fel la formarea celor din fața ta.

A te forma sau a nu te forma?

E musai să înveți tot timpul, dar de cele mai multe ori este nevoie să lași timpul să treacă peste ce ai învățat. În această meserie, cel mai mult înveți cu ajutorul practicii. Nicio carte nu te poate face un trainer mai bun, ci doar un om mai informat, iar dacă alegi să-ți umpli spațiul ideilor tale cu idei fixe, s-ar putea să nu mai fii un bun ascultător.

Înveți cu timpul că pentru a-i forma pe oameni este nevoie să fii un bun ascultător. Este necesar să stăpânești informațiile adevărate, dar nu contează câtuși de puțin ce știi, dacă nu ai răbdarea să asculți audiența. Monologul este un mare NU în această meserie. Plictisește, obosește. Oamenii aceia nu au venit ca să te asculte pe tine cât de tare ești. De altfel, am și o regulă, nu vorbesc despre mine mai mult decât este nevoie. Nu vorbesc mai mult decât să creez o legătură cu publicul, atât cât să îi câștig încrederea. Pentru alte detalii despre mine există pauzele sau rețelele de socializare sau terasele.

A bea cafea sau a nu bea cafea?

Energia este esențială în cursurile de formare. Este necesar să înveți să echilibrezi balanța dintre outputul și inputul de energie. Este foarte greu să nu transpiri, să ajungi să nu ai nevoie și de a doua cafea, deși au trecut doar 2 ore de la prima cafea. Personal cred că, pentru un trainer implicat – care ascultă, se preocupă și coordonează – găsirea unui echilibru energetic este esențială și este un proces foarte dificil, dacă nu chiar cel mai dificil.

Voi dezvolta pe parcurs cele trei mari categorii discutate – echilibrul personal, formarea și echilibrul energetic. Deocamdată pot să spun că până acum am învățat că orice ai face, încearcă să fii persoana pe care vrei tu să o vezi în fața ta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.