Meseriile viitorului, de sărbători

”Mai avem puțin până la Stația Spațială Meta-Ross 128b care gravitează planeta Ross-128b, descoperită la începutul mileniului III și populată de pământeni la jumătatea mileniului IV. JX432, robotul nostru personal, își deschide hyper-telefonul, ochiul i se închide și pe ecranul holografic apare o fotografie cu noi, 3 ingineri subspațiali, plecați de pe Pământ acum 11 ani. Am rămas șomeri și ne căutăm joburi pe noul pământ.

Ross 128b este ultima noastră speranță. Nu mai sunt posturi disponibile pentru ingineri subspațiali de 13 ani pe nicio planetă populată de oameni până aici. Iar la vârsta noastră de 126 de ani, ne este practic imposibil să ne recalibrăm creierul să învețe ceva nou. Din cauza tratamentului anti-îmbătrânire am pierdut abilitatea strămoșilor noștri de a învăța mereu ceva nou la vârste înaintate, așa că suntem nevoiți să emigrăm.”

Roboți-evoluție-tehnologie-planete – suntem oare amenințați să nu ne mai putem găsi un loc pe planeta asta în următorii ani?

Cine știe, cine poate știi ce se va întâmpla peste câteva milenii, ce vă pot spune, însă, e ce se va întâmpla odată cu evoluția tehnologică.

Meseriile care necesitau abilități precum munca fizică au fost deja înlocuite de mașinării. În curând, în proporție de 100% acestea vor fi date doar mașinăriilor. Asta înseamnă că oamenii vor trebui să se supraspecializeze, pentru că vor avea nevoie să învețe cum să coordoneze roboții/mașinile mușchi.

În viitor forța de muncă va deveni supra-calificată și ultra-scumpă. Probabil va trebui la un punct anume să redefinim tot ce înseamnă educație și să investim foarte mult în oameni care să îi învețe pe alți oameni ce să facă.

Așa că, după părerea mea, o meserie a viitorului este cea de educator, profesor, trainer spuneți-i cum vreți. 🙂

Imagine cover articol © Adam Benton

1 thought on “Meseriile viitorului, de sărbători”

  1. Pingback: Ce am învățat ca trainer până acum - mikedean.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.