What’s your problem?

Picături de asfalt pe creta uitată de copii în parc își fac drumul către infinit. Dacă acum 20 de ani, Martin ar fi pus în coșul ăla de gunoi nenorocit tot plasticul consumat de el într-un an, astăzi nu ar fi așa pustiu în parc.

Broaștele cu două capete orăcăie, gândacii gigantici caută de mâncare prin resturile de oase rămase pe alocuri. Ted, șobolanul meu de companie, iși ia avânt și se aruncă asupra lor. Îi place să-i fugărească pe toți. Nu i-ar omorî și nu s-ar atinge de ei, dar îi place să-i fugărească. Mă mănâncă nasul, îmi vine să strănut. Praf de cretă.

„Roșiile astea nu sunt bune, nu au niciun gust” îmi spunea cineva. „Mie-mi plac roșiile alea românești, crescute în grădină”. Se pare că datorită roșiilor din Olanda trăiesc eu astăzi. Gradul de pesticide ridicat m-a transformat într-un super om. De fapt, în singurul om pe o distanță de câteva străzi. Gigi Orbul, Luca Șchipul și Pepa Pisica sunt singurii vecini ai mei pe o distanță de câțiva kilometri. Nici nu murim, nici nu ne putem reproduce, așa că încercăm cât de mult putem să supraviețuim. Mie nu-mi plac șobolanii. Luca e înnebunit după ei. Așa că eu îi cresc și îi dau la schimb pentru legume. La el încă cresc legumele tratate. Când s-a întâmplat catastrofa avea o roșie chimizată în frigider. A fost băiat deștept 3 minute, după ce a găsit-o, n-a mâncat-o.

Conservele de la Mega sunt pe terminate. Kauflandul a fost răscolit cu totul, dar găsești adesea pe stradă cutii pline cu mâncare de la oamenii care au murit în drum spre salvare.

Dacă Maria și-ar fi vândut mașina aia pe motorină, azi nu trebuia să-mi pun plasturi pe ochi la prânz. În plus, nici nu suport soarele și nici el pe mine. Vara e insuportabil, dar m-am învățat să trăiesc pe sub pământ ca șobolanii. De aceea mi se spune Mike Dărat. Pepa Pisica mi-a pus porecla când eram în relații bune. Bineînțeles că, după ce ne-am certat i-am spus și eu Pisica. Nu știa că se scrie „the rat”, a auzit ea într-un film cu mafioți. Cică aș fi turnător, dar noroc că nu mai am pe cine să torn ca să-mi fac un astfel de renume.

Cu Gigi Orbul urmează să mă întâlnesc astăzi. Mi-a transmis un mesaj prin metoda noastră de comunicare. Sunt chiar curios ce a vrut să spună. Mă îndrept către cartierul său, când deodată…

*va urma*

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.